
Check Covid - Testcentrum Bosch en Duin
Check Covid BV biedt een zeer snelle en betrouwbare testservice op locatie, de uitslag is binnen 30 minuten bekend. Mensen kunnen online een afspraak inplannen.
Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u nog overige vragen hebben kunt u ons mailen naar info@checkcovid.nl
Frequently Asked Questions
Wat is de Covid-19 sneltest?
Check Covid gebruikt twee typen Covid-19 sneltests. De antigenentest, en de antilichamentest. De anitgenentest is verplicht, de antilichamentest kan als aanvulling op de antigenentest.
De antigenentest die aantoont of antigenen aanwezig zijn voor een actieve COVID-19-infectie. De test is ontworpen om via een keeluitstrijkje eiwitten te vinden die COVID-19 veroorzaken. De test is eenvoudig uit te voeren en geeft nauwkeurige informatie of iemand actief besmet is met het COVID-19-virus.
De antilichamentest detecteert de aanwezigheid van door de patiënt gegenereerde antilichamen tegen SARS-CoV-s2, het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Het identificeert de reactie van het lichaam op het coronavirus om een mogelijke huidige of eerdere infectie te detecteren. De Covid-19 sneltest geeft een resultaat in 10-15 minuten.
Er worden twee soorten isotypen van antilichamen gedetecteerd: IgG en IgM: 1. IgM-antilichamen beginnen doorgaans ongeveer 5 dagen na de initiële infectie en duiden op een recente infectie met SARS-CoV-19.
2. IgG-antilichamen verschijnen later dan IgM (meestal 8 tot 10 dagen erna infectie) en kan maanden duren, wat betekent dat de IgG dient als een indicator van een eerdere infectie.
Verdachte infecties door SARS-CoV-2 kunnen snel worden geïdentificeerd door gelijktijdige monitoring door het gebruik van de antigenen- en de antilichamentest.
Wat zijn de symptomen van COVID-19?
Veel mensen met een bevestigde COVID-19 infectie hebben koortssymptomen en / of symptomen van een acute ademhalingsziekte (bijv. hoesten, koorts, ademhalingsmoeilijkheden).
Er wordt een breed palet aan klachten gemeld bij COVID-19-patiënten, waaronder:
- koorts, koude rillingen
- hoesten
- neusverkoudheid, kortademigheid, schorre stem, pijn bij de ademhaling
- keelpijn
- algehele malaise, vermoeidheid, algehele pijnklachten
- oculaire pijn
- spierpijn
- hoofdpijn
- duizeligheid
- prikkelbaarheid/verwardheid/delier
- buikpijn
- anorexie/verlies van eetlust
- diarree, overgeven, misselijkheid
- verlies van of verminderde reukzin (hyposmie/anosmie) en smaakzin (dysgeusie/ageusie)
- conjunctivitis en verschillende huidafwijkingen
De ernst van infectie is wisselend; van milde niet-specifieke klachten tot meer ernstige ziektebeelden met koorts (> 38 graden Celsius, kortademigheid, pneumonie, acute respiratoire stresssyndroom en septische shock. Mogelijk zijn er ook personen die (bijna) geen klachten ontwikkelen. Inhoudelijke onderbouwing met betrekking tot a-, pre- en vroeg symptomatische transmissie SARS-CoV-2. De patiënten met complicaties worden onderverdeeld in ‘ernstige pneumonie’ als zij zuurstofbehoefte zijn (circa 15% van de gevallen), ‘kritiek’ als ze beademing nodig hebben (circa 5%), of ‘fataal’ (circa 15% van de patiënten met pneumonie).
Wanneer moet ik getest worden?
Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus (hoesten, verkoudheid en/of koorts) kan getest worden of hij/zij het virus bij zich draagt. Het verlies van reuk- en smaakvermogen kan tevens een indicatie zijn van een corona-infectie. Bij zeer ernstige klachten, of ademhalingsproblemen dient u met spoed contact op te nemen met uw huisarts.
U kunt bij ons een afspraak inplannen indien u een vermoeden heeft besmet te kunnen zijn met het Covid-19 virus. De afspraak kunt u inplannen op deze website.
Certificaties en klinische studies
De tests die wij gebruiken zijn CE-gecertificeerd en zijn gevalideerd. Gedetailleerde informatie en documentatie omtrent klinische onderzoeken, testprocedures, gebruikte materialen, testnauwkeurigheid, gevoeligheid, specificiteit en certificeringen kunnen we doorgeven indien dit gewenst is. Hiervoor kunt u ons een e-mail sturen.