We krijgen veel vragen over reisdocumentatie en de daarbij behorende certificaten. Wij verstrekken de testresultaten per email en middels dit document/certificaat kunt u aantonen dat u getest bent.
Aangezien de vereisten van dag tot dag verschillen en per land ook verschillen verwijzen we u graag door naar de onderstaande websites die altijd up-to-date zijn.

PCR test voor Reis Certificaat

Voor sommige landen is het sinds kort verplicht om met een zogenaamde Non-Covid19 verklaring aan te tonen dat u niet besmet bent met het Corona virus.

U kunt bij ons terecht wanneer u op reis gaat naar een land waarvoor het verplicht is een negatieve PCR uitslag te overleggen. Bij ons door het RIVM goedgekeurde laboratorium ontvangt u de uitslag binnen 24 uur, of binnen 48 uur. 

Controleer de actuele vereisten voor uw bestemming. Elk land heeft haar eigen regels voor internationale reizigers opgesteld.

Naast de PCR test bieden wij ook een antigeen sneltest aan waarvan de uitslag binnen een half uur bekend is. Deze test is voor enkele landen geschikt als reiscertificaat, echter voor de meeste landen is de PCR test een vereiste.

We doen ons uiterste best uw testresultaten op tijd voor uw reis af te geven. We kunnen dit echter niet garanderen en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld wanneer uw uitslag er niet op tijd voor uw reis is.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om mensen die naar het buitenland willen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Tijdens de coronacrisis zijn de reisadviezen er niet meer alleen voor de veiligheid van de individuele reiziger, maar ook voor de veiligheid van de Nederlandse samenleving. Op de volgende website vindt u informatie over de reisadviezen:https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Op de website van de ANWB kunt u nog meer aanvullende informatie vinden met betrekking tot reizen naar het buitenland en de daarbij geldende regels en voorschriften.https://www.anwb.nl/vakantie/coronavirus